התמחות במכון מיתווים
רקע
מכון מיתווים הוא מכון למחקר ומדיניות שהוקם בשנת 2011 במטרה לחזק את מדיניות-החוץ של ישראל, ולהגביר את השייכות האזורית של ישראל במזרח התיכון, אירופה ואגן הים התיכון. המכון עוסק בייצור ידע והמלצות – באמצעות עריכת מחקרים, כינוס צוותי חשיבה ומומחים וביצוע סקרים, ובקידום שימוש מדיני בידע שנוצר – באמצעות עבודה עם חברי כנסת, משרדי ממשלה, ארגוני חברה אזרחית, כלי תקשורת, דיפלומטים זרים, ומכונים שותפים באזור ומעבר לו.
המכון מפיק דוחות חודשיים שסוקרים את ההתפתחויות האחרונות במדיניות-החוץ האזורית של ישראל, בדגש על יחסי ישראל והפלסטינים, יחסי ישראל עם המזרח התיכון, אירופה ואגן הים התיכון, ותפקוד מערך החוץ. מדי ששה חודשים מפרסם המכון מסמך שסוקר מגמות חצי-שנתיות במדיניות-החוץ האזורית של ישראל.
הפרויקטים המרכזיים של המכון בשנה הקרובה עוסקים, בין היתר, בנושאים הבאים:
1. משבר האקלים כמרכיב ביחסי החוץ של ישראל עם שכנותיה וכפוטנציאל לשיתופי פעולה אזרחיים ומדיניים.
2. פיתוח שיתופי פעולה בינלאומיים עם ארגוני חברה אזרחית ליברליים במזרח התיכון ובאירופה וחיזוק הדמוקרטיה הליברלית.
3. קידום הפרדיגמה של שלום צומח כתהליך לסיום הסכסוך הישראלי-פלסטיני.
תיאור אופי ההתמחות
מכון מיתווים, מאז היווסדו, הגדיר כאחת ממטרותיו המרכזיות את שילובם של מתמחים וחוקרים צעירים מתחומי היחסים הבינלאומיים ומדעי המדינה בפעילותו. במיתווים אנו שואפים לטפח דור חדש של מומחים מדיניים, שעתיד לקחת חלק פעיל בתהליכי עיצוב המדיניות והמחקר האקדמי. המתמחים במיתווים משתלבים בעבודה המחקרית והארגונית של המכון, ופעילותם כוללת סיוע לצוות המכון בפעילויות השוטפות: איסוף חומרים למחקרים ולמאגרי מידע; סיכום דיונים בשולחנות עגולים וקבוצות חשיבה; סיוע לחוקרים בכתיבת ניירות מדיניות ומחקרי עומק; ארגון תוכני וארגוני של כנסים; הפצת תוצרי המכון בפלטפורמות דיגיטליות ועוד.
מודל ההתמחות
המתמחים מצטרפים לפרויקטים השונים בהתאם לתחומי העניין שלהם. העבודה מתבצעת בעיקר במודל של עבודה מרחוק, ומפעם לפעם – השתתפות בישיבות וכנסים בתל אביב או רמת גן. העבודה מאד דינמית ותלוייה בהתפתחויות ובארועים. בהתאם לכך, יש חודשים בהם העבודה אינטנסיבית יותר, וחודשים בהם העבודה שגרתית.
כישורים נדרשים
מוטיבציה ועניין; עברית ברמה גבוהה; יתרון לדוברי אנגלית ו/או ערבית; ניסיון בעבודה עם מאגרי מידע בעברית ובאנגלית ובמדיות דיגיטליות.
תהליך המיון
תחילה יש לשלוח קורות חיים לסמנכ"לית מכון מיתווים, ד"ר אורני לבני, למייל olivny@mitvim.org.il.
המועמדים המתאימים ביותר יוזמנו לראיונות, על מנת להשלים את הערכת התאמתם להתמחות.